Labai neįprastas patiekalas! Mano korektūros: turėjau kalakutienos faršą, tai jį ir naudojau, vietoje vaisių čatnio dėjau bruknių padažo paukštienai (pirktas), migdolų į vidų nedėjau- tik viršų pabarsčiau, viską kepiau ne svieste, bet aliejuje. Žinoma, po tiek pakeitimų sunku pasakyti, kad išlaikytas autentiškumas… bet vistiek buvo skanu.

                                                                                                                                                                                     Sudėtis:


1 riekė batono be plutos,
300 ml pieno,
30 g sviesto,
1 didelis supjaustytas svogūnas,
2 smulkiai sukapotos česnako skiltelės,
1 kg maltos jautienos,
1 VŠ kario miltelių,
90 g džiovintų abrikosų,
90 g stambiai kapotų nuplikytų migdolų,
2 VŠ vaisių čatnio,
1 VŠ citrinos sulčių,
druskos, pipirų,
2 kiaušiniai,
30 g migdolų lakštelių.


Gaminimas:


Batono riekę apšlakstyti 2 VŠ pieno ir palikti 5 min. įmirkti.
Tuo tarpu, svieste apkepti svogūnus ir česnakus, kol taps minkšti.
Padidinti ugnį, sudėti jautieną ir maišant kepti 5 min, kol parus. Nusemti riebalų perteklių.
Suberti kario miltelius ir kepti 2 min. Sudėti susmulkintus abrikosus, migdolus, supilti čatnį, citrinų sultis, įberti druskos, pipirų.
Sutrinti batoną su pienu, įmaišyti faršo masę. Sudėti į karščiui atsparų indą ir kepti 180 C temperatūros orkaitėje 35 min.
Kiaušinius išplakti su likusiu pienu, pasūdyti, įberti pipirų. Plakinį supilti ant mėsos, pabarstyti migdolų lakšteliais ir kepti dar 25-30 min., kol sukrešės viršutinis sluoksnis.


 


Rodyk draugams