Suriopyragas.jpg picture by Vilciukas

Susigundžiau šiuo receptu, kai pamačiau per TV jį darant Lidiją Rasutis. Esu ir anksčiau kepusi a la cheesecake’ą, bet negavau tepamojo sūrio, tai keičiau švelniąja varške- su avietėmis ir baltuoju šokoladu buvo nuostabus! Šį kartą dariau viską kaip priklauso- su Philadelphia sūriu. Skonis- dieviškas! Tik cukraus kitą kartą mažinsiu, nes gavosi tikras “amerikietiškas”… Beje, eksperimentavau ir pabandžiau paragauti neatšaldyto- įsitikinau, kad ne veltui sūrio pyragus reikia nors kelias valandas palaikyti šaldytuve! O be to, gaminti jį taip pat visai nesudėtinga.


Pagrindui:
1 ½ puodelio maltų sausainių,
6 šaukštai ištirpdyto sviesto.

Įdarui:
1 stiklinė cukraus,
3 šaukštai kukurūzų krakmolo,
850 g sūrio su grietinėle PHILADELPHIA ar RAMA NATUR, kambario temperatūros,
1 didelis arba 2 maži kiaušiniai,
½ stiklinės riebios grietinėlės,
¾ arb. šaukštelio grynos vanilės ekstrakto (naudojau vanilinį cukrų)

1.Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
2.Paruošti pagrindą : sumalti sausainius ir sumaišyti su ištirpdytu sviestu. Plonai suspausti mišinį prie formos dugno ir iki kraštų vidurio. Dėti į orkaitės vidurį ir kepti 10 min., tada PILNAI atšaldyti. Tuo tarpu įkaitinti orkaitę iki 230 laipsnių.
3. Paruošti įdarą: dideliame dubenyje sumaišyti cukrų su kukurūzų krakmolu. Įdėti sūrį ir išplaukti mikseriu arba kombaine iki minkštos konsistencijos.
4. Įkulti kiaušinį, supilti grietinėlę, vanilės ekstraktą ir dar paplakti.
5. Sudėti masę į formą ant pagrindo. Išlyginti paviršių.Kepti orkaitės centre kol viršus paruduos ir masė prie formos kraštų pradės kietėti- apie 20 min. Uždengti folija, jeigu paviršius per daug rudas ir kepti dar 20 min. Centras turi likti truputį minkštas (pajudinus formą drebėti kaip drebučiai). Vėliau įdaras sustings. Atvėsinti formoje iki kambario temperatūros. Tada įdėti pyragą į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms arba geriausiai- per naktį.



 

Rodyk draugams