Baltichickenwithvegetables.jpg picture by Vilciukas

Pasirodo, ne tik mes, lietuviai, bulvių tauta- va, ir indai labai sėkmingai bulves su vištiena derina… :-P Radau indiškų patiekalų knygoje labai paprastą ir lengvą receptuką, puikiai adaptuotą lietuviškam skoniui. Kaip nekeista, jame nėra jokių specifinių prieskonių, todėl man net buvo pakilusi ranka kokio kario įberti, bet paskutiniu metu apsigalvojau- pamaniau, kad jei prieskonių nėra, vadinasi taip turi būti, nes indai paprastai jų negaili… ir ką gi- tikrai labai skanu! Bet! Būtinai užsiauginkite ar nusipirkite kalendros, ji suteikia puikų prieskonį, be kurio šis patiekalas netektų pusės žavesio. ;-)

4-6 porcijos:

4 VŠ kukurūzų aliejaus (naudojau saulėgrąžų),

2 vidutinio dydžio svogūnai (supjaustyti griežinėliais),

4 skiltelės česnako (supjaustytos plonais griežinėliais),

450 g vištienos krūtinėlės be kaulų ir odos (supjaustytos juostelėmis),

1 AŠ druskos,

2 VŠ laimo sulčių (naudojau citrinos),

3 šviežūs žalieji čili pipirai (naudojau konservuotus Jelapeno),

2 vidutinio dydžio morkos (supjaustytos juostelėmis),

2 vidutinio dydžio bulvės (supjaustytos lazdelėmis),

1 vidutinio dydžio cukinija (supjaustyta lazdelėmis),

4 griežinėliai laimo (naudojau citriną),

1 VŠ kapotos kalendros (būtina!)

 

Gaminimas:

1 .Aliejų įkaitinti ir pakepinti jame svogūnus kol šie lengvai paruduos.

2. Sudėti pusę kiekio česnako ir kelias sekundes pakepti, įdėti vištieną, pasūdyti. Kepti viską pamaišant kol išgaruos skystis ir vištiena truputį apkeps.

3. Supilti laimo sultis, sudėti čili pipiriukus ir visas daržoves į keptuvę, taip pat ir likusį česnaką. Kepti maišant 7-10 minučių, kol vištiena iškeps, o daržovės suminkštės.

4. Sudėti į lėkštes, pabarstyti kapotomis kalendromis ir papuošti laimo griežinėliais.

 

Skanaus! :-)

P.S. Originalo kalba patiekalas skamba “Balti chicken with vegetables”- nežinau kaip sulietuvinti žodį “Balti”. Manau, kad bus ne Baltijos… :-P Gal kas turite idėju? :-)

 

Rodyk draugams