kalafijorusriuba.jpg picture by Vilciukas

Internetinėje svetainėje www.manovirtuve.com, kurioje dažnai lankausi ir kuri man labai patinka, radau labai skanios sriubos receptą. Galiu pasakyti tik viena- PABANDYKITE!.. ;-)

300g susmulkinto žiedinio kopūsto 

100g susmulkinto svogūno

100 gramų susmulkinto poro (baltos dalies)

50g sviesto

50g miltų

600ml pieno

600ml sultinio

druskos, pipirų

Papuošimui:

50g žiedinio kopūsto galvučių

skrudintos duonos

laiškinio česnako

1. Ant žemos vidutinės ugnies puode ištirpinkite sviestą. Sumeskite susmulkintą svogūną bei porą ir kepkite 7-10 minučių, kol suminkštės. Sumeskite žiedinį kopūstą, suberkite miltus, maišant pakepkite dar porą minučių.

2. Supilkite pieną bei sultinį ir virkite 20-30 minučių, kol žiedinis kopūstas suminkštės.

3. Kol sriuba verda, vandenyje išvirkite keletą žiedinio kopūsto galvučių papuošimui. Orkaitėje paskrudinkite duoną ir supjaustykite laiškinį česnaką.

4. “Sumalkite” išvirusią sriuba virtuviniu kombainu ar smulkintuvu, kad sriuba pasidarytų panaši į tyrę. Pagardinkite druska ir pipirais, papuoškite žiedinio kopūsto galvute, užbarstykite laiškinio česnako ir patiekite su skrudinta duona.

Laiškinio česnako neturėjau, skrudintos duonos taip pat nedėjau- būtų tik skaniau, bet skubėjau…

Skanaus! :-)

Rodyk draugams