grietinieciai.jpg

Mano tėtis labai mėgsta grietiniečius- bet tik tokius, kuriuos dar šviežius pavyksta nusipirkti prekybcentryje, nes niekas šeimoje neturėjome recepto… Vieną dieną sugalvojau padaryti staigmeną, todėl praknisau interneto lobynus ieškodama jų recepto. Tai ką radau pranoko visus lūkesčius, nes grietiniečiai gavosi fantastiški- švelnūs, skanūs, tiesiog tirpstantys burnoje! O gaminti paprasta kaip 2×2… ;)

~ 300 g miltų

75 g cukraus

100 g sviesto

1 kiaušinis

100 g grietinės

žiupsnelis druskos

kepimo miltelių pagal miltų kiekį (nerašau tiksliai, nes yra skirtingi pakeliai, skirtingi gamintojai - reikia paskaityti, kas parašyta ant įpakavimo) galima pakeisti ketvirtadaliu a.š. sodos.

Įdaras

~ 200 g varškės (sumalti arba paimti Švelniąją varškę)

2 v.š. cukraus (arba pagal skonį)

25 g miltų (v.š.)

1 mažas kiaušinis

vanilinis cukrus

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, palaipsniui dėti kiaušinį ir po šaukštą - grietinę. Miltus sumaišyti su soda arba kep. milteliais ir labai greitai sujungti su sviestine mase. Nepermaišyti! Tešlą iškočioti0,5 cm storio  lakštu ir išspausti maždaug 10 cm skersmens paplotėlius. Ant vienos pusės uždėti įdaro ir pridengti kita puse. Jokiu būdu kraštų neužspausti, nes kepant plyš! Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 220 С orkaitėje apie 20 minučių (kol gražiai pagels).

Įdarui - viską sumaišyti.



 

Rodyk draugams