keksiukaisuobuoliais.jpg picture by Vilciukas


Paskutiniu metu (tai keistai sutapo su specialios formos įsigijimo laikotarpiu…) labai pamėgau keksiukus. Jie tokie minkštučiai, puručiai, nedidučiai (bet laaaabai dideli nedorėliai ir kekėjai talijai!), kad neįmanoma atsisipirti! Gal todėl pradėjau kepti po pusę porcijos… Šie- geriausi iš visų mano bandytų. Ačiū Skirmantei (Impossible is nothing)- tai adaptuotas jos pasiūlytų keksiukų su nutella receptas.


140 g minkšto sviesto,


120 g cukraus,


3 kiaušiniai,


0,5 AŠ vanilės,


200 g persijotų miltų,


0,25 AŠ druskos,


2 AŠ kepimo miltelių,



2 obuoliai supjautyti nedideliais kubeliais,


0,5 AŠ cinamono.


 


   1. Orkaitę įkaitinti iki 160 0C, paruošti 12 keksiukų formelių.


   2. Sviestą išsukti su cukrumi iki minkštos purios masės. Po vieną įkulti kiaušinius, vis gerai išmaišant. Suberti miltus, sumaišytus su vanile, kepimo milteliais ir druska. Tešlą lengvai išmaišyti, kol neliks sausų miltų. Nepermaišyti!


   3. Suberti supjaustytus obuolius ir cinamoną, atsargiai lengvai įmaišyti.


   4. Tešlą sudėti į paruoštas formeles. Kepti 20 min.


   5. Morališkai pasiruošti padaryti 20 atsilenkimų sąžinės nuraminimui, nes 1 keksiuko tikrai neužteks… ;-)


   (P.S. Ir nesakykit paskui, kad neperspėjau!)

Rodyk draugams