kepenelessusvogunupadazu.jpg picture by Vilciukas


Šis patiekalas- tikriausias įrodymas, kad ir subproduktai yra skanūs! Rekomenduojama naudoti veršienos kepenis, nes jos švelnesnio skonio negu kiaulienos, kurių skonis intensyvesnis. Galima naudoti ir pastarąsias, tačiau rekomenduojama jas pamirkyti piene 30 minučių. Peletrūnų nuotraukoje nesimato, nes jų paprasčiausiai ten nėra… :-)


2 VŠ saulėgrąžų aliejaus,


1 didelis plonais žiedeliais pjaustytas svogūnas,


125 g juostelėmis pjaustytos liesos šoninės griežinėlių,


500 g veršiuko kepenų be plėvių (supjaustykite 1 cm storio juostelėmis)


2 VŠ miltų,


600 ml jautienos sultinio,


3 VŠ pomidorų padažo,


Šlakelis Vusterio padažo,


Druskos, juodųjų pipirų,


Pjaustytų šviežių peletrūnų papuošti.


 



  1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, šoninę ir vis pamaišydami kepkite ant silpnos ugnies- kol svogūnai suminkštės, o šoninė taps traški. Sudėkite kepenis ir maišydami kepkite dar 5 minutes. Paskui išimkite kiaurasamčiu ir padėkite šiltai.

  2. Į keptuvę suberkite miltus ir maišydami kepkite 1 minutę. Supilkite sultinį ir maišydami užvirinkite- padažas turi sutirštėti.

  3. Supilkite pomidorų padažą, Vusterio padažą, pagardinkite druska bei pipirais. Vėl sudėkite svogūnus, šoninę, kepenis, uždenkite ir pakaitinkite 5 minutes. Prieš patiekdami pabarstykite peletrūnais.

Rodyk draugams