Medaustortas.jpg picture by Vilciukas


Paprastai stengiuosi gaminti tokius patiekalus, kurie telpa į kategorijas: nauja, skanu, greita, nesudėtinga. Tačiau pamaniau, kad vengimas kažko sudėtingesnio kulinarijos mylėtojos tikrai nepuošia, todėl ėmiausi medaus torto. Kodėl būtent jo?- nes medaus atsargas reikėjo naudingai utilizuoti… Pirmą kartą kepiau medaus tortą, todėl nežinau ar gavosi toks, koks turėjo gautis, bet ragavusiems jis priminė medaus skonio “Napoleoną”- aišku, tai ne pats blogiausias palyginimas… :-)          


Papločiai:                                                                                                                                                                            1 stiklinė medaus,
1 stiklinė cukraus,
3 kiaušiniai,
200 g sviesto,
5 stiklinės miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių.

Kremas:
1 l grietinės,
6 šaukštai cukraus pudros,
0,5 šaukšto citrinos sulčių.

Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudėti į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišant, kaitinti ant garų. Nukelti nuo garų ir suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, greitai ir gerai išmaišyti. Tešlą atšaldyti.
Tada padalinti į 6 dalis, kiekvieną jų iškočioti ir 180 laispnių orkaitėje iškepti lakštus (prieš kepimą subadyti). Kepa labai greitai- apie 10 min., todėl geriau neužsiimti kilimų siurbimu… Ant iškepto papločio uždėti lėkštę ir išpjauti dailius apskritimus. Iš tešlos likučių, kurie liko apvalinant iškeptus lakštus, padaryti trupinius, kuriais vėliau apibarstomas tortas.
Pertepti kremu, pagamintu suplakant visus kremo komponentus. Aptepti šoną, viršų, apibarstyti trupiniais, papuošti.


Ir dar, anksčiau, pagal nutylėjimą, buvo neprirašyta, bet, atsižvelgdama į BLOG'o skaitytojų pastabas, pridedu, kad skaniausias kai palaikomas 12 val. šaldytuve! Tada kremas gerai įsigeria, papločiai sudrėksta ir tortas tampa “baisiai” skanus! :-)

Rodyk draugams