Jei manęs kas nors anksčiau būtų paklausęs kokį pyragą mėgstu labiausiai, būčiau pasakiusi, kad tokio nėra. Bet, išbandžiusi šį, nedvejodama sušukčiau- morkų! Pyragas nepaprastai skanus- sultingas, sodrus, aromatingas bet tuo pačiu neriebus ir lengvas… Kur gavau marcipaninių morkų- neklauskit, nes net neįsivaizduoju kur jų būna. Jas “lipdžiau” iš morkų sultimis dažyto marcipano savarankiškai. Patarimas laikyti tortą 24 valandas, ne šiaip sau- būtent pastovėjęs jis įgyja tikrąjį savo skonį!


Morkuirmigdolutortas.jpg picture by Vilciukas




200 g morkų,


5 kiaušiniai,


200 g rudojo cukraus,


1 žiupsnelis druskos,


60 g miltų,


½ pakelio kepimo miltelių,


300 g išlukštentų maltų migdolų,


1-2 VŠ konjako,


Sviesto skardai ištepti,


3-4 VŠ maltų džiūvėsių.


Galajui:


200 g cukraus pudros,


3 VŠ romo,


3 VŠ citrinų sulčių.


Papuošimui:


12-14 mažų marcipninių morkų.


 


Nuplautas ir nuskustas morkas smulkiai sutarkuoti. Atskirti kiaušinių baltymus ir trynius. Trynius iki putų išplakti su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Su kepimo milteliais sumaišytus miltus, migdolus ir konjaku pagardintas morkas sumaišyti su trynių mase. Kiaušinių baltymus išplakti iki tvirtos konsistencijos ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Ją sukrėsti į gerai riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą ir kepti iš anksto įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių 180°C temperatūroje.


Glajui: cukraus pudrą, romą, citrinų sultis gerai išmaišyti ir ja aptepti atvėsusį tortą. Puošti marcipaninėmis morkomis. Tortą galima pjaustyti po 24 valandų.


Rodyk draugams