Netikrizuikiai.jpg picture by Vilciukas


Pastebėjau, kad blogerių tarpe paskutiniu metu išpopuliarėjo netikri zuikiai… Beiškant naujovių kartais visai smagu prisiminti senus, gerus, patikrintus patiekalus. Šie zuikiai buvo gaminti jau anksčiau, bet vis nesulaukdavo savo eilės papulti į BLOG’ą. Panašu, kad ir jiems pagaliau buvo lemta išlįsti į dienos šviesą. Tikslaus recepto nėra, nes jau nuo senų senovės mūsų šeimoje jie daromi “iš akies”. Mamai gerai, kai jos akis jau “su taikikliu”, o ką daryti man? Aš juk dar ne stebukladarė, o tik mokausi… Bet eikim prie esmės-turbūt niekam ne paslaptis kaip tie zuikiai kepami, bet pabandysiu nupasakoti, kaip daroma pas mus.


Taigi, prireiks:



  • 1 kg kiaulienos faršo (geriau sumalti patiems iš patikimai atrodančio mėsos gabalo),

  • 1 kiaušinio,

  • gabaliuko morkos,

  • druskos, pipirų, įvairių prieskonių.

Gamyba elementari: sutarkuoti morką ir viską išmaišyti. Suformuoti kepaliukus- kuriuos kažkam šovė mintis pavadinti zuikiais. Įstatyti lauro lapų ausis, pipirų akis ir kepti apie 1 val. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Jei pradeda labai ruduoti pridengti folija. Skanūs ir karšti, ir šalti. Beje, pamiršau paminėti- kad ir koks elementarus būtų gamybos procesas, viską daryti reikia su meile, kitaip gausis didelis maltinis, o ne mielučiukas, skanučiukas zuikis…       

Rodyk draugams