Obuolikeksas.jpg picture by Vilciukas

Kai keksas toks skanus, ne kažin ką gali ir pakomentuoti… ;-)

4 kiaušiniai,

1 stiklinė cukraus,

1 stiklinė aliejaus,

2 stiklinės miltų,

1,5 stiklinės tarkuotų burokine tarka obuolių,

1,5 šaukštelio kepimo miltelių.

Išplakti kiaušinius su cukrumi. Po truputį, maišant, supilti aliejų, suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Turi gautis grietinės tirštumo tešla. Tada sudėti obuolius, išmaišyti ir tešlą supilti į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą skardą. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje (180° C temperatūra) apie 40 min. Bet laiką reikia stebėti, nes priklausomai nuo orkaitės savybių ir kepimo formos parametrų tai gali trukti ilgiau arba trumpiau.

Mėgaukitės, škias! :-)

 

 

Rodyk draugams