saldiargtkiauliena.jpg picture by Vilciukas


Turiu daug kulinarijos knygų, tad nenuostabu, kad nespėju gaminti pagal visus turimus receptus. Tačiau, kai knyga, knygutė, žurnalas ar kas tai bebūtų, praguli daugiau negu metus be praktinio pritaikymo, užgraužia sąžinė, kad perku jas be reikalo. Taip nutiko ir Rytų patiekalų knygutei, kurią pirkau Litexpo knygų parodoje kažkada pernai… Tačiau pasitaisiau ir, štai patiekalas. :-)


Reikės:


300 g kiaulienos file,


200 g konservuotų ananasų,


100 g konservuotų bambuko ūglių,


1 raudonoji paprika,


1 žalioji paprika,


2 maži svogūnai,


3 skiltelės česnako,


1 VŠ kukurūzų miltų,


1 kiaušinis,


3 VŠ sakės arba baltojo vyno,


2 VŠ vyno acto,


3 VŠ cukraus,


3 VŠ pomidorų padažo,


2 VŠ sojų padažo,


0,5 l saulėgrąžų aliejaus,


2 VŠ alyvų aliejaus,


Druskos, maltų pipirų.


 


Gaminimas:



  1. Kiaulieną supjaustyti 3 cm dydžio kubeliais. Paprikas perpjauti perpus ir išėmus sėklas supjaustyti pusžiedžiais. Svogūnus supjaustyti plonais griežinėliais.

  2. Ananasus išgriebti iš sunkos ir supjaustyti kubeliais, bambukų ūglius – nedideliais gabaliukais.

  3. Mėsą sudėti į dubenį, pasūdyti, pabarstyti pipirais ir apšlakstyti sake (vynu). Uždengti ir palikti pusvalandį vėsioje vietoje marinuotis.

  4. Išplaktą kiaušinį sumaišyti su kukurūzų miltais. Į plakinį sudėti mėsą.

  5. Puode įkaitinti saulėgrąžų aliejų. Aliejus būna tinkamai įkaitęs, kai įmetus į jį gabalėlį mėsos ima kilti burbuliukai. Maždaug 2 – 3 minutes viri mėsą aliejuje. Po to išgriebti kiaurasamčiu.

  6. Keptuvėje įkaitinti alyvų aliejų ir maišant 2 minutes kepinti bambukų ūglius, paprikas, svogūnų griežinėlius.

  7. Dubenėlyje sumaišyti vyno actą, cukrų, sojų padažą, 1 VŠ vandens, 1 VŠ ananasų sunkos ir pomidorų padažą. Mišinį supilti į daržoves ir maišant kaitinti ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštės.

  8. Kiaulieną ir ananasų gabaliukus sudedame į keptuvę su daržovėmis ir kaitiname dar 2 minutes. Viską sudedame į pašildytą dubenį ir nedelsdami patiekiame su ryžiais.

 

Rodyk draugams