saldziarugste vistiena


Vieną dieną pagalvojau, kad užteks gaminti guliašus, keptas žuvis ir burokus- norėjosi kažko ypatingo, egzotiško. Taigi, toptelėjo mintis, kad kinų virtuvė bus kaip tik tai, ko reikia… Ir štai- dar vienas patiekalas „į virtuvę“.


Patiekalui reikės:
2 vištienos krūtinėlės (aš ėmiau vidinę filė),
2 VŠ krakmolo,
2 VŠ miltų,
Vištienos prieskonių,
Aliejaus.


Padažui:
3 VŠ citrinos sulčių,
1 VŠ skysto medaus (jei kietas, tiesiog pašildyti),
2 VŠ sojų padažo,
2 VŠ aliejaus (aš nepyliau- užteko to, kuris buvo įpiltas kepant, bet jei jo neliko, tuomet reikės),
2-3 skiltelės česnako,
Prieskonių.


Vištieną supjaustyti kubeliais. Į celofaninį maišelį suberti miltus, krakmolą, prieskonius (aš dar įbėriau druskos ir pipirų), vištienos kubelius, užrišti ir gerai pakratyti, kad mėsa gerai apsivoliotu mišiniu. Keptuvėje gerai įkaitiname aliejų ir suberiame vištienos kubelius (jei liko sauso mišinio, jo neberti. Bet man neatliko.) ir nuolat maišydami aapkepame, kol gražiai paruduos. Po to supilame padažą ir dar kelias minutes pakaitiname.
Recepte rekomenduoja tiekti su ryžiais, bet aš padariau kitaip. Apviriau viename puode smulkius makaroniukus, šaldytus žirnelius ir kubeliais supjaustytas morkytes. Tada viską sudėjau į keptuvę ir apkepinau. Įbėriau druskos ir prieskonių mišinio, į kurį įeina imbieras, ciberžolė (dėl jos patiekalas įgavo gražią gelsvą spalvą), kalendra, čili pipirai ir kiti prieskoniai, dėl kurių makaronai tapo labai pikantiški.


Kai rinkausi receptą pietums, šitas atrodė labai paprastas, bet patikėkit, paragavus buvau apstulbinta vištienos skonio! Fantastiška! Tikrai rekomenduoju pasigaminti!



 


 


 

Rodyk draugams