saldziarugstistroskinys.jpg picture by Vilciukas


Mėgstu “greitą” maistą, bet tik su ta sąlyga, jei tai pilnavertis patiekalas! Šis troškinys labai skanus, labai lengvas ir labai paprastai gaminamas, todėl vertas 20 min. skirtų jo gaminimui. :-)


Saldžiarūgštis troškinys


 


1 šaukštelio aliejaus,
1 didelio griežinėliais supjaustyto svogūno,


1 tarkuotos morkos,


1 mažos paprikos,
1 mažos skardinės (227 g) konservuotų ananasų gabaliukų,
3 šaukštų pomidorų padažo (galima pakeisti kečiupu),
1 šaukštelio baltojo vyno acto,
1 šaukštelio bulvių krakmolo,


200-300 g keptos vištienos


 


1.      Įkaitintame aliejuje kepti svogūną kol suminkštės (apie 5 min.).


2.      Sudėti morkas ir paprikas, kepti toliau kol suminkštės.


3.      Sudėti kubeliais supjaustytą vištieną.



  1. Nuvarvinti ananaso gabaliukus (tačiau sirupo neišpilti) ir smulkiai sukapoti, sudėti į keptuvę prie daržovių.

  2. Sumaišyti ananasų sunką, pomidorų padažą, actą, supilti truputyje vandens ištirpintą krakmolą. Supilti ant daržovių ir, maišant, dar truputį pakaitinti kol sutirštės.

Rodyk draugams