BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Obuolinis keksas

Parašė vifsla | 2007-11-06 17:40

Obuolikeksas.jpg picture by Vilciukas

Kai keksas toks skanus, ne kažin ką gali ir pakomentuoti… ;-)

4 kiaušiniai,

1 stiklinė cukraus,

1 stiklinė aliejaus,

2 stiklinės miltų,

1,5 stiklinės tarkuotų burokine tarka obuolių,

1,5 šaukštelio kepimo miltelių.

Išplakti kiaušinius su cukrumi. Po truputį, maišant, supilti aliejų, suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Turi gautis grietinės tirštumo tešla. Tada sudėti obuolius, išmaišyti ir tešlą supilti į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą skardą. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje (180° C temperatūra) apie 40 min. Bet laiką reikia stebėti, nes priklausomai nuo orkaitės savybių ir kepimo formos parametrų tai gali trukti ilgiau arba trumpiau.

Mėgaukitės, škias! :-)

 

 

Rodyk draugams

Apelsininis Brownie’s

Parašė vifsla | 2007-10-03 22:02

Apelsininiaibrownies.jpg picture by Vilciukas

Vieną dieną, visai netyčia (kaip visada :-P ), ieškodama naujo pyrago recepto, radau šį brownie‘s. Kadangi jis pasirodė nereikalaujantis daug darbo sąnaudų, paėmiau pyragą į nagą. J Rezultatas- dieviškai skanus, sodraus ir išbaigto skonio su subtiliu apelsinų prieskoniu kepinys! Specialiai kolegės pageidavimu receptas skelbiamas ekstra tvarka ir be eilės. :-)

 

Reikės:

 

380 g juodojo šokolado,

235 g sviesto,

100 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių,

1 apelsino tarkuota žievelė (tik nepersistenkit tarkuodami- balto sluoksnio nereikia, jis tik apkartins tešlą),

5 kiaušiniai,

105 g cukraus (ne aš tuos 5 g sugalvojau, todėl baikit juoktis!),

1 AŠ vanilinio cukraus,

100 g miltų.  

Glaistui: 200 g gabaliukais sulaužyto juodojo šokolado,

              200 ml riebios grietinėlės.

 

Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių.

Išardomą kepimo formą išklokite popieriumi kepiniams.

Vandens vonioje ištirpinkite šokoladą, sviestą ir apelsino sultis. Atidėkite į šalį.

Išplakite kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi ir atsargiai maišydami supilkite į šokolado masę. Suberkite apelsino žievelę ir miltus, kruopščiai išmaišykite.

Supilkite tešlą į paruoštą formą ir kepkite 20 min., arba kol įkištas pagaliukas išeis sausas. NEPERKEPKITE! Nes bus sausas ir ne toks skanus.

Glaistui grietinėlę pakaitinkite iki virimo ir užpikite ant šokolado gabaliukų. Maišykite, kol šokoladas ištirps ir gausis vienalytė masė (nekaitinant). Gautu mišiniu aptepti pyragą ir palikti kambario temperatūroje kad sustingtų.

 

P.S. Aš naudojau pirktinę šokoladinę glazūrą ir papildomai pabarsčiau migdolų plokštelėmis- buvo tik geriau. J 

 

Rodyk draugams

Grietiniečiai

Parašė vifsla | 2007-05-09 19:20

grietinieciai.jpg

Mano tėtis labai mėgsta grietiniečius- bet tik tokius, kuriuos dar šviežius pavyksta nusipirkti prekybcentryje, nes niekas šeimoje neturėjome recepto… Vieną dieną sugalvojau padaryti staigmeną, todėl praknisau interneto lobynus ieškodama jų recepto. Tai ką radau pranoko visus lūkesčius, nes grietiniečiai gavosi fantastiški- švelnūs, skanūs, tiesiog tirpstantys burnoje! O gaminti paprasta kaip 2×2… ;)

~ 300 g miltų

75 g cukraus

100 g sviesto

1 kiaušinis

100 g grietinės

žiupsnelis druskos

kepimo miltelių pagal miltų kiekį (nerašau tiksliai, nes yra skirtingi pakeliai, skirtingi gamintojai - reikia paskaityti, kas parašyta ant įpakavimo) galima pakeisti ketvirtadaliu a.š. sodos.

Įdaras

~ 200 g varškės (sumalti arba paimti Švelniąją varškę)

2 v.š. cukraus (arba pagal skonį)

25 g miltų (v.š.)

1 mažas kiaušinis

vanilinis cukrus

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, palaipsniui dėti kiaušinį ir po šaukštą - grietinę. Miltus sumaišyti su soda arba kep. milteliais ir labai greitai sujungti su sviestine mase. Nepermaišyti! Tešlą iškočioti0,5 cm storio  lakštu ir išspausti maždaug 10 cm skersmens paplotėlius. Ant vienos pusės uždėti įdaro ir pridengti kita puse. Jokiu būdu kraštų neužspausti, nes kepant plyš! Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 220 С orkaitėje apie 20 minučių (kol gražiai pagels).

Įdarui - viską sumaišyti.



 

Rodyk draugams

Itališkas plokštainis

Parašė vifsla | 2007-04-16 17:30

Italiskasplokstainis.jpg


Pyragas gaminasi labai paprastai ir greitai. Lengvai prieinamas ir studentiškai kišenei…
Taigi, traukiam šaukštus ir skardas- pradedam!


6 obuoliai (geriau kietesni ir rūgštesni),
Pagal skonį cinamono,
3 kiaušiniai,
1 stiklinė cukraus,
2 stiklinės miltų,
1 AŠ kepimo miltelių,
1 stiklinė razinų, riešutų, cukatų, džiovintų vaisių mišinio (galima dėti ką tik norite. Aš į pyragą įmaišiau džiovintų vyšnių ir džiovintų susmulkintų ananasų).


Kiaušinius iki baltų putų išplakti su cukrumi. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Įmaišyti nuluptus, kubeliais supjaustytus ir cinamonu pabarstytus obuolius, džiovintas gėrybes.
Formą patepti riebalais ir pabarstyti miltais, supilti tešlą ir kepti apie valandą 180?C temperatūros orkaitėje, kol viršus gražiai pagels, o įkištas medinis pagaliukas bus neaplipęs tešla.
Kol pyragas kepė, arbata jau prisitraukė arbatinuke- galima pulti peiliais ir šakutėm. Bet prieš tai- nepamirškite pasikviesti draugų… ;)

Rodyk draugams

Obuolių rageliai

Parašė vifsla | 2007-04-16 16:30

obuoliniai.jpg


Labai skanūs pyragiukai. Kaip ir visi kepiniai su varške- skaniausi švieži! Ir svarbiausia- labai greitai ir lengvai pagaminami. :)


200 g varškės
100 g sviesto
1/4 a. š. druskos
150 g miltų
4 obuoliai (kiekvieną padalinti į 6 dalis)


Užminkyti tešlą, padalinti į du rutulius. Kiekvieną iškočioti į apskritimą, apipjauti kraštus naudojant didelę lėkštę. Padalinti į 12 dalių. Dėti po skiltelę obuolio ir atsargiai suvynioti.
Sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol pagels.
Kai atauš, pabarstyti cukraus pudra.


 

Rodyk draugams