Mantotinginys1.jpg picture by Vilciukas


Klasikinis tarybinės virtuvės šedevras. Receptas subalansuotas tinginiams (ką byloja ir pats pavadinimas) arba vyrams, kurie jau moka išvirti makaronus ir iškepti omletą… :) Prie šio gaminio nepridėjau nė piršto-jis mano draugo gamybos. Bet ir gerai, kad nekišau nagų, nes tokio skanaus man nepavykdavo pagaminti. Visa paslaptis kakavos kiekyje- kuo jos daugiau, tuo labiau šokoladinis skonis gausis…


1 indelis kondensuoto pieno,


200 g sviesto,


3 pakeliai sausainių,


50 g nesaldintų natūralios kakavos miltelių.


Sviestą ir kondensuotą pieną pašildyti ant silpnos ugnies. Kai masė ištirps įmaišyti kakavą ir, maišant, pašildyti, kol kremas pradės tirštėti. Tada viską supilti ant susmulkintų sausainių, gerai išmaišyti ir formuoti norimos formos tinginį. Šis buvo sudėtas į plėvele išklotą kekso formą, bet galima suvolioti ir “dešras”. Įdėti į šaldytuvą kelioms valandoms (geriausia per naktį), o tada jau galima “imti derlių”. :)

Rodyk draugams