Vistienasuabrikosaisirmigdolais1.jpg picture by Vilciukas


Vieną iš ilgųjų savaitgalių leisdama Nidoje, vakare, kotedžo kambaryje radau tikrą lobį - pilną spintą šeimininkės kulinarinių knygų! Kadangi šeimininkė vieno geriausių restoranų Nidoje savininkė, tai knygų buvo visa galybė, pradedant prieškario laikų “Šeimininkės vadovu”, baigiant naujausiais leidiniais… Deja, vakaras nebuvo 1000 ir vienos nakties pasaka, tad spėjau persirašyti tik kelis, labiausiai sudominusius receptus, kuriuos netrukus ir išbandžiau… Apie šį patiekalą daug nepasakosiu, tiesiog pasakysiu, kad tai LABAI skanu… ;-)


Reikės:


3 VŠ miltų,


2 AŠ kario miltelių,


0,5 AŠ druskos,


0,25 AŠ pipirų,


2 vištienos krūtinėlių (perpjauti pusiau, kad gautųsi 4 gabaliukai),


1 VŠ sviesto, 1 VŠ alyvuogių aliejaus,


2 stiklinės vištienos sultinio,


2 VŠ pomidorų padažo,


0,5 stiklinės razinų,


0,5 stikinės džiovintų abrikosų,


0,5 AŠ cukraus,


0,5 stiklinės smulkintų migdolų,


2 svogūnų laiškų stiebai.


Gaminimas:


1. Sumaišyti miltus, druską, kario miltelius ir pipirus. Mišinyje apvolioti vištienos gabalus. Miltus atidėti.


2. Ištirpinti keptuvėje sviestą ir aliejų. Kiekvieną vieštienos pusę apkepti po 5 minutes, kad paruduotų. Išimti ir padėti šiltai.


3. Į keptuvę įberti 1 VŠ miltų mišinio ir pakaitinti.


4. Sumaišyti sultinį, pomidorų padažą, razinas bei cukrų ir supilti į keptuvę. Mišinį užvirinti.


5. Stambiai supjaustyti abrikosus. Vištienos gabalus kartu su išsiskyrusiomis sultimis ir abrikosais sudėti į užvirusį mišinį ir patroškinti uždengus, kol vištiena bus minkšta (apie 10 minučių).


6. Per tą laiką orkaitėje paskrudinti riešutus. Stambiai supjaustyti svogūnų laiškus ir suberti į troškinį.


7. Vištieną sudėti į lėkštes ir prieš patiekiant pabarstyti migdolais.


Patarimas: labai skubant migdolai kuo puikiausiai paskrunda ir mikrobangėje - užtenka vos kelių minučių, nes labai greitai iškepa. ;-)


 

Rodyk draugams