Vistienossuktinukai.jpg picture by Vilciukas


Šį savaitgalį gaminau labai skanų ir labai lengvą patiekalą. Buvau pasiryžusi tam paaukoti laiko, bet viskas pasidarė stebėtinai greitai! Pagal receptą reikėjo sukti suktinukus, bet man užėjo begalinis noras padaryti įdarytas “kišenėles”. Patiekalas, manau, nuo to smarkiai nenukentėjo…


4 porcijoms:




600 g vištienos filė,




100 g fermentinio sūrio,



20 g česnako,



Saujelė graikinių riešutų,



Druskos ir maltų juodųjų pipirų.




Garnyrui: 1 raudonoji paprika,




                4 ananasų griežinėliai,



                100 g obuolių,



                1 VŠ sviesto.




1. Sūrį sutarkuoti ir sumaišyti su grūstu česnaku bei smulkintais graikiniais riešutais.




2. Vištienos filė supjaustyti į keturis gabaliukus, kiekvieną pamušti, pabarstyti druska ir pipirais.



3. Ant mėsos dėti po šaukštą paruošto įdaro, susukti voleliais ir susmeigti mediniais pagaliukais.



4. Suktinukus sudėti į aliejumi pateptą skardą ir pašauti į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 25 minutėms.



5. Paruošti garnyrą: papriką supjaustyti juostelėmis ir porą minučių pakepinti svieste. Sudėti ananasus, obuolių skilteles ir dar kiek pakaitinti.



6. Patiekti iškepusius suktinukus su garnyru.


Rodyk draugams