Ziediniukopustuapkepassumorkuirkari.jpg picture by Vilciukas 

Tikslių proporcijų nebus, nes receptas ne iš knygos, o “lempos”… Bet labai skanus! ;-)

Taigi, reikia apvirti žiedinį kopūstą. Bet labai trumpai, kad nespėtų suminkštėti. Tuo tarpu keptuvėje apkepti juostelėm supjaustytus svogūnus ir tarkuotas morkas. Pabarstyti druska, pipirais ir kario milteliais. Kai suminkštės daržovės, įberti miltų, truputį maišant pakepti ir įpilti pieno. Pieno reikia tiek, kad gautųsi norimo tirštumo padažas (na, čia jau skonio reikalas, bet man patinka kai būna tirštesnis). Tada į apkepėlių indelius krauti žiedynėliais išskaidytą žiedinį kopūstą, ant viršaus paskleisti padažo, uždėti pomidoro griežinėlių ir pabarstyti tarkuotu sūriu. Kepti karštoje orkaitėje kol sūris gražiai pagels. Arba negražiai paruduos- jei užsimiršę užsinaršysite internete… :-P Prieš patiekiant pabarstyti kapotais žalumynais- bus ne tik gražiau, bet ir skaniau!

Rodyk draugams