Pyragassupersikaisirmigdolais.jpg picture by Vilciukas


Gimtadienio proga gavau Konditerijos Enciklopediją. Aišku, supratau tai kaip dovanojusiųjų užuominą, tad kartas nuo karto tenka nuo jos nubraukti dulkes… ;-) Kol kas, viskas ką gaminau pavyko puikiai, todėl dovana nuoširdžiai džiaugiuosi. O BLOG'o skaitytojams siūlau pasimėgauti šiuo tikrai labai skaniu ir sultingu pyragu iš 15 puslapio… :-)


Reikės:


175 g miltų,


1 žiupsnelio kepimo miltelių,


180 g cukraus,


2 pakelių vanilinio cukraus,


2 VŠ baltojo vyno,


250 g sviesto,


4 kiaušinių,


0,5 citrinos žievelė (nutarkuota geltonoji dalis),


125 g maltų migdolų,


500 g nuplikytų ir pusiau perpjautų persikų,


1-2 VŠ pakepintų migdolų plokštelių,


Pakelio skaidraus tortų užpilo.


Gaminimas:


1. Ant lentos suberti miltus, kepimo miltelius ir padaryti viduryje duobutę. Įberti 25 g cukraus, vieną pakelį vanilinio cukraus ir įpilti 2 VŠ vyno. Su dalimi miltų suminkykite tešlą.


2. Uždėkite 125 g gabaliukais supjaustyto sviesto, apiberkite miltais ir minkykite, kol tešla nebelips prie rankų.


3. Patepkite sviestu išardomą kepimo formą (maždaug 26 cm skersmens) ir jos dugną išklokite tešla.


4. Dugną subadykite šakute. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.


5. Įdarui: į 125 g minkšto sviesto įmaišykite 125 g cukraus, antrą pakelį vanilinio cukraus, 4 kiaušinių trynius, nutarkuotą citrinos žievelę ir maltus migdolus.


6. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai sumaišykite su migdolų kremu.


7. Migdolų masę užtepkite ant iškepto pagrindo ir išlyginkite paviršių.


8. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 30-35 minutes.


9. Iškepusį tortą ataušinkite. Apdėkite nuvarvintais abrikosais.


10. Pagal instrukcijas ant pakelio, naudodami likusį abrikosų skystį, paruoškite tortų užpilą ir tolygiai apipilkite paviršių.


11. Kai želinis sluoksnis sustings, pabarstykite migdolų lakšteliais.


 


 

Rodyk draugams